Lezing: Joodse bezittingen in Oud-Beijerland

Lezing: Joodse bezittingen in Oud-Beijerland

Oud-Beijerland – Wat is er gebeurd met het Joods onroerend goed tijdens en na de Tweede Wereldoorlog? Recent publiceerde de Historische Vereniging Oud-Beijerland de rapportage ‘Waar woonden Joodse Oud-Beijerlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wat is er met hen en hun bezittingen gebeurd?’. Op donderdag 6 juni 2024 geven Pieter Jan in ’t Veld en Alie van den Berg van de Historische Vereniging Oud-Beijerland een lezing over dit onderwerp in de bibliotheek in Oud-Beijerland.

Alie van den Berg deed al eerder onderzoek naar de genealogie van Joodse families in Oud-Beijerland. Door dit te combineren met het kadasteronderzoek van In ’t Veld kwam veel nieuwe informatie naar voren over wat er is gebeurd met het onroerend goed en de bezittingen van Joden in Oud-Beijerland tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Iedereen die de lezing wil bijwonen is van harte welkom in de Bibliotheek in het Oude Raadhuis. In de salon is er ontvangst met koffie of thee.

Datum: 6 juni 2024 | Tijd: 19.30-21.30 uur | Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland, Waterstal 1 | Kosten: € 7,50 voor niet-leden, € 6,50 voor basisleden en € 5,50 voor plusleden. Leden van de Historische Vereniging betalen € 5,50.

Graag vooraf aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard www.debhw.nl/actueel/agenda of mondeling bij de balie van de Bibliotheek.

Adres
Willem Vrijlandtstraat 75
3262 GN Oud-Beijerland