Film Koen Visser

“Van palingroker tot conservenfabriek”. Dit is de titel van een 42 minuten durende film over het bedrijf Koen Visser. Deze film wordt door de Historische Vereniging Oud-Beijerland in samenwerking met de bibliotheek in een doorlopende voorstelling vertoond op Koningsdag in het Oude Raadhuis van Oud-Beijerland.

Koenraad Visser begon in 1892 met het roken en venten van paling. Dat deed hij eerst vanuit zijn rokerij aan de Ooststraat en later aan de Oostkade. Het bedrijf groeide onder leiding van Simon Visser uit tot een wereldspeler op het gebied van paling, zalm en conserven.

Velen buiten Oud-Beijerland kenden het bedrijf van de “Suzi Wan” maaltijden. In de film is de verwerking van de producten door de jaren heen te zien met reclamemateriaal en radiospotjes. De film geeft een goed beeld van het bedrijf, dat jarenlang vele Oud-Beijerlanders van werk voorzag.

De bibliotheek in het Oude Raadhuis is vanaf 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Adres
Willem Vrijlandtstraat 75
3262 GN Oud-Beijerland