Historische vereniging OBL

Over ons

Beschermheer T. Frederiksz. Baron van Tuyll van Serooskerken

ambachtsheer van Oud-Beijerland

Historische vereniging OBL

Over ons

Beschermheer T. Frederiksz. Baron van Tuyll van Serooskerken – ambachtsheer van Oud-Beijerland

De Historische Vereniging heeft haar archief in het historische Oude Raadhuis samen met de openbare bibliotheek van Oud-Beijerland. In samenwerking met de bibliotheek is het archief uitgebouwd tot een historisch informatiepunt (HIP) over de rijke geschiedenis van Oud-Beijerland.

In het archief zijn veel documenten, foto`s en boeken waarvan de geïndexeerde inventarislijsten ook online zijn in te zien. Ook hebben wij diverse digitale informatiebronnen van bijvoorbeeld oude ansichtkaarten, doopregisters en kadastralekaarten. Het HIP in het oude raadhuis aan de Waterstal 1 is elke 2e en 4e dinsdag van de maand open van 14.00 tot 16.00 uur.

Voor eventuele extra openeningen op aanvraag kunt contact opnemen met A. v.d. Berg (tel. 0186-614240) of online via ons contactformulier.

Geschiedenis / Doel
De Historische Vereniging Oud-Beijerland is opgericht op 30 september 1997. Het doel van de vereniging is het wekken en onderhouden van de belangstelling voor de geschiedenis van Oud-Beijerland, alsmede het verrichten van historisch onderzoek om zo gezamenlijk te komen tot waardevolle uitgaven in de vorm van een periodiek (Beijerlandsche Berichten), welke 4x per jaar verschijnt, alsmede diverse boekvormen en of publicaties. Om zo breedschalig mogelijk bezig te zijn onderhoudt zij contacten met bijvoorbeeld de NH Dorpskerk en neemt zij deel aan het Monumentenbeleid van de gemeente Hoeksche Waard. De vereniging nodigt haar leden éénmaal per jaar uit voor een thema-avond en treedt jaarlijks naar buiten tijdens de Jaarmarkt in Oud-Beijerland of door middel van diverse acties.

Lidmaatschap
U kunt ons werk steunen door lid te worden voor minimaal € 10,00 per jaar voor Oud-Beijerlanders of €16,00 daar buiten ivm portokosten. U kunt zich hiervoor opgeven via ons contactformulier.

Genealogie
De Historische Vereniging Oud-Beijerland beschikt over een groot aantal gegevens omtrent Hoeksche Waardse families. Komen uw voorouders uit de Hoeksche Waard en wilt u uw stamboom in uw bezit hebben? Dan kunt u ook een beroep doen op de Historische Vereniging Oud-Beijerland. De kosten bedragen € 55.00 per stamboom. Een verzoek via ons contactformulier is voldoende voor meer informatie. Kijk ook op de website van het oude archief van de hervormde gemeente Oud-Beijerland.

Bestuur

P.J. in’t Veld – voorzitter

A.W. de Groot – secretaris

H.M. Dijkstra – penningmeester en ledenadministratie

L.H. van der Meer – algemeen lid/website

J. Markx – algemeen lid

Historische vereniging OBL

Agenda

6 juni – Lezing Joodse bezittingen in Oud-Beijerland

Lezing: Joodse bezittingen in Oud-Beijerland

14 september – Open Monumentendag

7 september – Jaarmarkt

Op de Jaarmarkt presenteert de HVO zich in en bij het Oude Raadhuis.

29 februari – ALV

Lezing door dhr. Ras, archeoloog van SOB Research, over opgravingen in het centrum van Oud-Beije…

Lid worden

Als inwoner van Oud-Beijerland betaalt u 10 euro per jaar om lid te worden. Buiten Oud-Beijerland betaalt u 16 euro vanwege portokosten. U krijgt hiervoor oa elke week een historische foto, de Beijerlandsche Berichten, toegang tot ons uitgebreide archief. U steunt hiermee het Historisch Erfgoed van Oud-Beijerland.


Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adres
Willem Vrijlandtstraat 75
3262 GN Oud-Beijerland