Verslag ALV en lezing

Op 29 februari kwamen circa 60 leden bij elkaar voor onze jaarlijkse algemene ledenvergadering. Op de vergadering werd onder andere stil gestaan bij het jaarverslag, de financiën en de benoeming van onze nieuwe bestuurslid Jan Markx. Na een korte pauze heeft archeoloog Jeroen Ras ons meegenomen in zijn archeologische onderzoek in het huidige Abel Tasmankwartier en in de Waterstal. Hij heeft zijn bevindingen met veel foto’s gedeeld en een aantal voorwerpen meegenomen om aan de leden te laten zien.

Op de locatie van het Abel Tasmankwartier heeft hij een aantal afvalputten gevonden. Opvallende vondsten waren versierde pijpen, potten, knikkers, een plak en tollen. Voorwerpen die duidelijk gerelateerd zijn aan de leerlingen van de voormalige scholen die op deze plek hebben gestaan.

Op de locatie van de Waterstal heeft Jeroen Ras een onder andere een grafkist gevonden met daarin de botten van een vrouw. Hoogstwaarschijnlijk geboren rond 1530. Wie weet wel één van de eerste bewoners van ons dorp!

Adres
Willem Vrijlandtstraat 75
3262 GN Oud-Beijerland