Lievenshof actie

Oud-Beijerland – Woensdag 8 november hebben leden van de Historische Vereniging uit het Spuidorp, de nieuwe bewoners van de nieuwe straten Matthijs Quispelhof en Thomas van der Wiltpad verrast met de mogelijkheid om een luchtfoto te bestellen van het stukje Oud-Beijerland, waarop hun nieuwe woning is gebouwd. 
Het is een luchtfoto gemaakt tussen 2000- 2007. Waarop nog is te zien het OSV terrein en de fabriek van Koni, waar nu de showroom van Kooiman staat. Ook de Anathothkerk is nog niet gebouwd.

De reacties van de nieuwe bewoners zijn erg positief, aldus Jan Markx van de vereniging. Volgens voorzitter Pieter Jan in ’t Veld was het gebied ooit tuinland van Aletta Scheerder, later werd hier de garage van Bestebreur en een woonhuis gebouwd. 


Wie de foto besteld bij de vereniging is in 2024 gratis lid en ontvangt net als de overige bijna 500 leden, elke donderdagmorgen digitaal een oude foto van Oud-Beijerland uit de omvangrijke collectie van de vereniging. En vier maal per jaar het blad van de vereniging de Beijerlandsche Berichten.

Adres
Willem Vrijlandtstraat 75
3262 GN Oud-Beijerland