Jaarmarkt en Open Monumentendag

Cultuur, erfgoed en geschiedenis: dat zijn de ingrediƫnten van de open monumentendag op 9 september in Oud-Beijerland. De Historische Vereniging Oud-Beijerland geeft rondleidingen in het Oude Raadhuis. Buiten op de jaarmarkt zijn allerhande kramen te bezoeken en ook de Bibliotheek Hoeksche Waard, Natuurlijk Hoeksche Waard en de Historische Vereniging geven een inkijkje in hun keuken. De historische vereniging verkoopt boeken over de geschiedenis van Oud-Beijerland. Het oude gebouw is doorlopend te bezoeken tussen 10 uur en 16 uur.

De medewerkers van de bibliotheek en de Historische Vereniging leiden je graag rond en vertellen u over de rijke historie van het uit 1622 stammende voormalige raadhuis van Oud-Beijerland. Gaat je binnenkort trouwen, dan is dit een goede gelegenheid om die dag kennis te maken met dit monument als fraaie trouwlocatie en de mogelijkheden van de bijbehorende horeca. De Historische Vereniging verkoopt die dag een grote collectie boeken over de rijke historie van het Spuidorp. Het Oude Raadhuis, Waterstal 1, is geopend van 10.00- 16.00 uur.

Adres
Willem Vrijlandtstraat 75
3262 GN Oud-Beijerland