Dorpswandeling – geschiedenis van Joden

Omstreeks 1750 kwamen Joden in de Hoeksche Waard wonen. Alie van den Berg raakte naar aanleiding van haar werk in de voormalige synagoge, die tot huishoudschool was verbouwd, geïnteresseerd in Joodse geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum van Oud-Beijerland op zaterdag 16 september 2023 neemt zij u mee in de geschiedenis van de Joodse gemeenschap in Oud-Beijerland.  

Alie van den Berg is beheerder van het historisch informatiepunt en gids bij de Historische Vereniging Oud-Beijerland. Zij deed onderzoek naar de Joodse gemeenschap in Oud-Beijerland, onderzocht diverse Joodse begraafplaatsen en schreef een tweetal boeken over de Joodse gemeenschap in Oud-Beijerland.   

Startpunt van de wandeling is de Bibliotheek in het Oude Raadhuis, waar u in de salon wordt ontvangen met koffie of thee. Na een korte lezing vervolgen we de middag met een wandeling door het centrum van Oud-Beijerland.  

Datum: 16 september 2023 

Tijd: 14.00 – 15.30 

Locatie: Bibliotheek Oud-Beijerland, Waterstal 1  

Kosten: € 7,50 voor niet-leden, € 6,50 voor basis-leden en € 5,50 voor plus-leden.  

Graag vooraf aanmelden via de agenda op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard www.debhw.nl / actueel / agenda of mondeling bij de balie van de bibliotheek 

Adres
Willem Vrijlandtstraat 75
3262 GN Oud-Beijerland