Bedrijvigheden in ons dorp


Deze serie gaat over diverse activiteiten in en rondom Oud-Beijerland.
Er zijn op dit moment een viertal uitgaven beschikbaar.

 

“WatWeb Omslag Boekje Waterleidingerleiding in Oud-Beijerland”

Deze eerste uitgave geeft een beeld van het ontstaan van het drinkwaterleidingenbedrijf vanaf  de beginfase in 1887. Deze uitgave is niet meer te verkrijgen.

 

 

 

Web Omslag Boekje Sigarenmakers“Sigarenmakers in Oud-Beijerland”

Deze tweede uitgave van de serie geeft een beeld van de sigarenindustrie in Oud-Beijerland in  de periode 1880 – 1954. Met veel fotomateriaal van sigarenmakers, sigarendoosjes en reclamemateriaal. Deze uitgave is niet meer te verkrijgen.

 

 

Web Omslag Boekje Gas en Electriciteit“Gas en Electriciteit in Oud-Beijerland”

In deze derde uitgave van de serie wordt duidelijk dat Oud-Beijerland al vanaf 1862 verlichting kende d.m.v. stadsgas. De historie van de gasfabriek van de firma ‘de Liefde’ tot de sloop van het voormalige GEB terrein aan de scheepmakershaven wordt hierin beschreven. Actuele bestelinfo op de Contactpagina.

Web Omslag Boekje Havenkwartier“Van Kraaijenbosch tot Havenkwartier”

In deze vierde uitgave van de serie wordt de geschiedenis beschreven van het eerste bedrijventerrein van Oud-Beijerland dat sinds 1898 zijn oorsprong kent. Speciaal voor de nieuwe bewoners en geinteresseerden in het gebied is een uitgebreidere pagina gemaakt. Helaas inmiddels niet meer te bestellen.